De kippetjes van Van 'T Spit komen naar Rotterdam

Na twee vestigingen in Amsterdam komt de kippenzaak Van 'T Spit naar Rotterdam. Sappige kip, cocktails en een mooi terras vinden we vanaf mei in Kralingen.

12 Apr 2016 Jet Reijmer

blogger Jet houdt van eten en schrijven, en combineert deze twee dan ook wanneer mogelijk. Zij studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

De kippetjes van Van 'T Spit komen naar Rotterdam

Liefhebbers van gegrilde kippetjes opgelet! Na twee vestigingen in Amsterdam, komt Van ’T Spit binnenkort naar Kralingen! Op het menu vind je variaties op één hoofdgerecht: kip.

Een Amsterdamse bekende

In Amsterdam zijn ze inmiddels wel bekend met Van ’T Spit. Eind vorig jaar opende het kippenrestaurant daar de tweede vestiging en nu is Rotterdam aan de beurt. Het concept is simpel: je kiest een hele of een halve kip en bestelt daar een bijgerecht bij. Er is een ruime keuze aan bijgerechten zoals biologische friet, koolsalade, huisgemaakte appelmoes of een sappige maïskolf. Maar de kippetjes zijn niet de enige reden om een bezoek te brengen aan Van ’T Spit. Ze serveren er namelijk ook sterke cocktails, ze draaien goede muziek, verlenen top service en zijn zeven dagen in de week tot 01:00 uur geopend. Probeer bijvoorbeeld de Dutch Mule, met Ketel One Vodka, Fever-Tree ginger beer en limoen.


Kipvriendelijk

Van ’T Spit serveert Brabantse kippen die antibioticavrij zijn opgegroeid in ruime stallen. De kippetjes ontbijten met 100 procent plantaardige granen en rusten ’s avonds uit. Je kan dus met een gerust hart eten bij Van ’T Spit: over bewustzijn is hier zeker nagedacht.

Boerengat

Van ’T Spit opent binnenkort in het pand van het voormalige Boerengat op de Oostzeedijk in Kralingen. Ook worden we met de komst van Van ’T Spit een groot terras rijker. Een precieze datum is er nog niet, maar als het goed is kunnen we halverwege juni kippetjes kluiven, binnen of buiten!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wereldse wintervieringen in de Markthal

In de Markthal proef je het wintergevoel van over de hele wereld. Of je nu feest viert met samosa’s en falafel of dumplings en noedels.

Weg van eenheidsworst: bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op de Buik bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.

Volgend jaar opent do. by Little V op de beroemde hoek van het Weena

In het voormalige Engels op de hoek van het Groot Handelsgebouw opent Tan Do 'do. by Little V', een Frans-Vietnamees restaurant dat de hele dag geopend is.